återkommande studier

Attrahera och behåll kompetens i dagens, och morgondagens, arbetsklimat.

Dagens unga är morgondagens arbetskraft. Workforce ger dig svar på vad krävs för att attrahera unga vuxna talanger idag!

Vår återkommande studie, Workforce, utgör en naturlig förlängning av våra ungdomsstudier. Här vidgar vi perspektivet och lägger fokus på unga vuxna yrkesverksamma i åldern 25-35 år, för att undersöka deras syn och inställning till arbetslivet och fackförbund.

Innehållet i studien varierar mellan olika upplagor, anpassat efter aktuella ämnen och trender. Vissa frågeområden är dock återkommande för att vi ska kunna följa utvecklingen över tid.

Frågor om vad som anses vara mest betydelsefullt inom arbetslivet i stort, samt vilka faktorer som påverkar valet av bransch och arbetsplats, är exempel på återkommande områden. Även frågor som rör bekymmer i arbetslivet, attityder till ledarskap och arbetsmiljö följs upp regelbundet. I relation till facket undersöker vi attityder till att gå med i facket, samt motivationen bakom både medlemskap och icke-medlemskap.

Workforce erbjuder ett gediget underlag för dem som strävar efter att förstå och attrahera dagens unga yrkesverksamma. Tack vare ett omfattande bakgrundsbatteri finns dessutom goda möjligheter att skräddarsydda analyser på ett sätt som passar just era behov och intressen.

Workforce 2022 - Rapportutdrag

Workforce 2022

Workforce är en av våra specialrapporter. Du kan ladda ner ett utdrag från rapporten kostnadsfritt. Hela rapporten, inklusive möjligheten att beställa tematiska föredrag och fördjupande analyser, är tillgänglig för köp.

Workforce genom åren

Workforce är en av våra återkommande studier. Här nedan kan du se en överblick över samtliga år då studien genomförts.

Workforce 2022 - Rapportutdrag

2022

Workforce 2022
Workforce 2020 - final - Generell rapport

2020

Workforce 2020
Rapportomslag Workforce 2018. Tre personer samarbetar framför en dator

2018

Workforce 2018
(c) Ungdomsbarometern AB - Workforce 2018 - thumb

2016

Workforce 2016