Återkommande studier

Upptäck den växande världen av spel och dess betydelse i människors liv med UB Gaming

Spelintresset är större än många tror. Majoriteten av Sveriges 15-39-åringar spelar dator, TV eller mobilspel i någon utsträckning

Intresset för TV- och datorspel vuxit stadigt sen vi först började mäta det – för 20 år sedan! Idag svarar 93% i åldern 15-39 år att de spelar i någon utsträckning, och majoriteten av alla unga spelar minst en gång i veckan. Det gäller både för killar och tjejer. Spelintresset är därmed inte längre förbehållet en specifik grupp – det har blivit en del av de flestas vardag. 

I våra intervjuer med både unga och vuxna beskrivs spelandet som vilket annat intresse som helst, ofta något att njuta av vid sidan av andra aktiviteter som fotboll, träffa vänner och att träna. 

UB Gaming ger dig insikter från över 2000 deltagare, 15-39 år, över hela landet, och täcker allt från spelkultur och streaming till spelvanor, social gaming och konsumtion. Utforska med oss och fördjupa din förståelse för den mångfacetterade världen av gaming.

UB Gaming preview - thumb - 720px

UB Gaming Preview

Ladda ner foldern UB Gaming Preview för att få en översikt över vilka områden studien behandlar. Du hittar även en översikt på alla frågor som ställts i undersökningen.

Så tar du del av UB Gaming:

Rapport

UB Gaming-rapporten ger dig en detaljerad inblick i spelkulturen bland unga och vuxna. Upptäck spelvanor, olika intressen, positiva aspekter, sociala interaktioner, streaming, e-sport, konsumtion och fysiska event kopplade till spel.

Målgruppsanalys

Är du intresserad av en specifik grupp som spelar? Har du frågor som hittills inte tagits upp och som ni inom er organisation behöver veta mer om? Då finns det möjlighet att köpa en skräddarsydd analys!

Föreläsning

Ta del av viktiga insikter om gaming genom anpassade föreläsningar med våra gaming-experter. Våra föreläsningar baseras antingen på den övergripande rapporten eller skräddarsys för att möta era specifika behov och målgrupper.

Workshops

Optimera närvaron bland spelare genom  workshops med UBs gaming-experter. Få unika insikter och strategier för att engagera målgruppen på ett meningsfullt sätt och framtidssäkra er närvaro i spelvärlden!

Vill du köpa rapporten UB Gaming eller kanske boka ett föredrag för att få bättre koll på spelkulturen i Sverige?

Hör av dig till oss så kikar vi på hur vårt team av experter kan hjälpa till.